Tutustu lajiin lisää näiden linkkien kautta

Suomen keppihevosharrastajat ry

Keppihevosten SM-kilpailut

Harrastuksena

KEPPIHEVOSET

Keppihevoset ovat hyvin monipuolinen harrastus. Se jakautuu muun muassa urheiluun, käsitöihin ja valokuvaukseen. Jokainen harrastaja pystyy valitsemaan itselleen parhaiten sopivan tavan harrastaa, tai vaikka yhdistellä kaikkia osa-alueita.

Keppihevosella ratsastus voi parhaimmillaan olla hyvin raskastakin urheilua, joka vaatii kovaa treeniä, valmentautumista ja kehonhuoltoa. Käsityöpuoli taas haastaa luomaan yksilöllistä taidetta ja kehittämään omaa kädenjälkeä.

Vaikka eri harrastustavat poikkeavat toisistaan joskus hyvinkin paljon, niitä yhdistää itsensä kehittäminen lajin parissa, oman työskentelynsä kriittinen analysointi ja onnistumisen tunteet.

Minä harrastajana

Aloitin keppihevosharrastuksen vuonna 2008 ollessani 9-vuotias. Innostus lähti Villivarsa-lehden jutusta, jossa aukeama oli täynnä kuvia erilaisista, toinen toistaan hienommista keppihevosista. Niin saivat alkunsa ensimmäiset itse tekemäni kepparit. Ensimmäiset syntyivät vanhoista sukista, mutta nähtyäni netissä kuvia kolmipalaisista kankaisista hevosista, aloin työstää myös niitä.

Ratsastin hevosillani aktiivisesti vuoteen 2014 asti, jonka jälkeen harrastus alkoi hiipua teini-iän muiden kiinnostuksen kohteiden tieltä. Vuonna 2015 valmistui vielä muutama hevonen, minkä jälkeen kaikki meni jäihin noin viideksi vuodeksi.

Keväällä 2020 muistin taas keppihevoset. Pienen someselailun jälkeen innostuin uudelleen sen verran, että aloin valmistaa jälleen hevosia. Tällä kertaa perustin myös instagram-tilin, jonka kautta myin tekemiäni keppareita eteenpäin. Vuotta myöhemmin hankin Y-tunnuksen ja siirsin myyntini verkkokauppaan.